Laden Evenementen

The Imperial Crowns (USA)

21 mei 2023

Deze fenomenale band is in 1993 ontstaan uit het muzikale brein van Jimmie Wood en J.J. Holiday, en werden officieel The Imperial Crowns in 1994.

Door de vele optredens in die tijd kreeg de band een legendarische live-reputatie en staan bekent om hun energieke, levendige en dynamische live-shows.

Aan de top van de Imperial Crowns staan de excentrieke en charismatische frontman Jimmie Wood (zang/harmonica/gitaar), en slide-gitaar virtuoos J.J. Holiday.

Jimmie Wood is als mondharmonicaspeler en zanger te horen op platen van Bruce Springsteen, (o.a. mondharmonica op “Spare Parts” van Bruce’s album “Tunnel of Love”) Etta James, Boy George, Gladys Knight, Zucchero, Cheap Trick en letterlijk honderden andere artiesten. Als tiener speelde Jimmie al met Lightnin’ Hopkins en werkte een decennium lang met Johnny Depp aan zijn filmprojecten

Zijn overweldigende energie doet denken aan Mick Jagger.

 

J.J. Holiday begeleidde in zijn jonge Jaren Bob Dylan in de David Letterman show en was in het midden van de jaren ’80 lid van Bob Dylan’s rock ‘n roll band.

 

In de Jaren ’90 werden J.J. en Jimmie Wood op het podium gespot in The House of Blues op Sunset Strip als Bruce Springsteen’s begeleider. Jimmie en J.J. zijn ook originele leden van de House of Blues huisband The Sacred Hearts en maken daar nog steeds deel van uit.

Ze speelden met grote namen zoals: Bruce Springsteen, Bob Dylan, Buddy Guy, Beck, Johnny Depp, Greg Allman, Taj Mahal, Chaka Kahn, Billy Preston, The Blues Brothers, Otis Clay etc.

Wood and Holiday werken nog steeds regelmatig samen met The Sacred Hearts en delen sinds 1996 het podium met onder andere The Rolling Stones, James Brown, AC/DC, Bob Dylan en Wilson Pickett.

 

 

The Crowns begonnen in 2002 op tournee te gaan van het noorden in Europa tot aan het zuiden in Australië en kregen hierdoor een toegewijde aanhang van zowel jongere als oudere fans.

Ze namen een pauze in 2008, die uiteindelijk duurde tot 2015  toen ze samen de studio in gingen om “The Calling” en later “25 LIVE” voor DixieFrog Records op te nemen. Ze keerden terug naar Europa in 2016, 2017 en 2018 en speelde o.a. op de grote festivals.  En op zondag 21 mei mag The Shack deze geweldige band op het podium verwelkomen. Op het podium staan, naast Jimmi Wood en J.J. Holiday:

Bassist James Carter is een begenadigd muzikant, beheerst alle muziekstijlen en zorgt voor de vette groove in de band. Achter de drums en percussion zit Ryan Dean.  Hij werd uitgenodigd om auditie te doen voor The Crowns en werd in de band opgenomen na het spelen van slechts één nummer! Zijn kennis en stijl passen perfect bij The Imperial Crowns. En last but not least Rachel Wood, vocals en percussion. Rachel is de dochter van Jimmie.  “The Baby Gayta” zoals haar vader haar noemt, werd in 2015 in de band verwelkomd en zingt met haar prachtige stem als zijn duetpartner en achtergrondzangeres.

Kortom een juweel van een band en als je van rockende blues met invloeden van gospel en soul houdt zijn de Imperial Crowns een must om te zien, een attractie voor oren en ogen!

Jimmie Wood (Zang, Harmonica, Gitaar)

J.J. Holiday (Guitar, Vocals)

“Doctor” James Carter (Bass, Vocals)

Ryan “The Rumble” Dean (Drums, Percussion)

Rachel C. Wood. “The Baby Gayta.” (Vocals and Percussion)

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
21 mei 2023
Tijd:
16:00 - 19:00