Laden Evenementen

Roel Spanjers’ NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO PARTY

27 juni 2021
De NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO PARTY is een solo-optreden met piano en zang, waarbij Roel vertelt over de muzikale en culturele geschiedenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John komen langs. In ieder geval wordt het een sfeervol, informeel optreden waarbij het publiek meeleeft en vragen kan stellen.
In The Shack kennen de meeste mensen Roel Spanjers van het optreden met zijn band Sunset Travelers en met Frédérique Spigt.
Maar Roel is véél meer dan dat! Als pianist, Hammond-organist en zanger is Roel als professioneel muzikant al vele jaren actief in de Nederlandse “Roots”muziekwereld. Hij speelde, nam op en tourde met uiteenlopende artiesten als: Luther Allison, Smokey Wilson, JW Roy, Terry Evans, Frédérique Spigt, Dayna Kurtz, Roscoe Chenier, Malford Milligan en Ricky Koole & Leo Blokhuis. Daarnaast was hij zowel live als in de studio sinds jaar en dag toetsenist en vast bandlid van NORMAAL.
Deze zondagmiddag neemt Roel jullie mee op een muzikale rondreis langs de klanken en ritmes van de stad New Orleans. ‘The Big Easy’, is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek.
Een echte pianisten-stad en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
27 juni 2021
Tijd:
16:00 - 19:00